Op deze pagina

Onze missie

Onze betrokken en bevlogen hulpverleners bieden behandeling en begeleiding aan ouderen in Friesland die kampen met psychische problemen. Samen met de patiënt en zijn netwerk werken we aan herstel. Geen nadruk op de beperkingen, maar juist kijkend naar mogelijkheden en kansen, zodat ouderen met (zelf)vertrouwen hun plek in de maatschappij kunnen terugvinden.

Onze visie

Er komen steeds meer ouderen die kampen met psychische problematiek. Ouder worden betekent vaak afscheid nemen van geliefden, maatschappelijke rollen en lichamelijke en geestelijke vitaliteit. Dit kan zorgen voor onder andere eenzaamheid, angsten en depressies. Voor deze oudere patiënten bieden wij de best passende behandeling en begeleiding. Dit doen wij niet alleen. In onze samenleving staan “meedoen” en “eigen regie” centraal en de rol van naasten is van essentieel belang. Daarom kunnen wij deze zorg alleen leveren in nauwe samenwerking met de patiënt zelf, familie en naasten, en andere betrokken organisaties.

Wij zetten onze expertise in op een manier die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Samen met de patiënt en zijn naasten durven we te kijken naar de toekomst en de weg naar herstel te bewandelen. In de behandeling en begeleiding leren patiënten omgaan met hun beperkingen, maar we staan vooral stil bij het uitbreiden van mogelijkheden en het nastreven van haalbare doelen.
Wij zijn daar waar en wanneer het nodig is. Door te luisteren naar onze patiënten bieden wij zorg op maat, die verder reikt dan psychiatrie alleen. We zijn een brug naar een generatie ouderen die gezond en sterk in de maatschappij staat.