Op deze pagina

Aanmelden

Wordt uw leven bepaald door klachten als somberheid of verwardheid, of voelt u zich angstig of piekert u veel? Het is belangrijk dat u hier niet lang mee rondloopt. Het behandelteam van Van Andel kan u helpen om in kaart te brengen wat er aan de hand is en de juiste behandeling en begeleiding bieden. Door tijdig hulp te zoeken, kunt u verergering van klachten voorkomen en weer grip krijgen op uw leven.

Eerst naar de huisarts

De eerste stap is een gesprek met uw huisarts. We begrijpen dat dat een moeilijke stap kan zijn, toch is het belangrijk dat u op tijd aan de bel trekt. Om te voorkomen dat uw klachten erger worden. De huisarts kan inschatten of specialistische hulp nodig is. Hij of zij kan u dan doorverwijzen naar Van Andel ouderenpsychiatrie. Een verwijzing van de huisarts is nodig om de behandeling vergoed te krijgen van uw zorgverzekeraar. Ook wanneer u dringend zorg nodig heeft, meldt u zich eerst bij uw huisarts. In geval van crisis kunt u buiten kantooruren contact opnemen met Dokterswacht Friesland, via telefoonnummer 0900-1127112.

Bent u aangemeld?

Wanneer de huisarts u heeft aangemeld bij Van Andel, ontvangt u binnen een aantal dagen een brief, waarin u wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden op de polikliniek of bij u thuis. Meer hierover vindt u onder het eerste gesprek.